Nederlands Kampioenschap G-tennis


Op zondag 2 juli 2017 vond op de banen van tennisvereniging ATV de Hertenkamp het Nederlands Kampioenschap Gehandicaptentennis plaats. Meer dan 145 spelers hebben zich aangemeld om in totaal zo’n 170 wedstrijden te spelen. Het NK G-tennis werd voor de vierde keer georganiseerd op initiatief van de KNLTB. ATV de Hertenkamp en haar vrijwilligers waren verantwoordelijk voor de uitvoering. Voor de Asser Tennisvereniging was het NK G-tennis een extra feestelijk evenement: de vereniging bestond dit jaar maar liefst 125 jaar.

Regelgeving
Wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels van Special Olympics, welke zijn gebaseerd op de regels van de International Tennis Federation.

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup, Fed Cup en alle nationale kampioenschappen.

Bekijk hier de nieuwsbrief van de KNLTB over het Nederlands Kampioenschap G-tennis bij ATV de Hertenkamp op zondag 2 juli 2017.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 592 314 520

ATV de Hertenkamp

Hertenkamp 9
9401 HL Assen