Rookvrije generatie

13 maart 2018


Tijdens de algemene ledenvergadering van 8 maart jongstleden zijn er veel besluiten genomen. Een van de besluiten is dat onze vereniging per direct een rookvrije vereniging is. 

Een rookvrije sportvereniging dus. Waarom, waarom nu en waarom onze sportvereniging? En wat houdt het in?
Allereerst is roken niet goed voor je gezondheid, maar dat wisten we al. 
Rookvrij opgroeien willen wij vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder de verleiding van glimmende pakjes en toegevoegde smaakjes aan sigaretten en met goede voorbeelden om zich heen.
In elke fase van het opgroeien willen we kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Zodat ze opgroeien als een generatie die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. 
 Zodoende kunnen we niet vroeg genoeg beginnen met een rookvrije sportvereniging. Sporten is immers goed voor gezondheid en geest.
 
Het voorstel tijdens de algemene ledenvergadering kwam van het bestuur. In eerste instantie werd een aparte rookplek op het park voorgesteld, maar de leden kwamen met het voorstel om toch te kiezen voor een volledig rookvrij park. Dit voorstel werd door het bestuur omarmt en zodoende kwam er een hamerstuk voor een rookvrij park. Dit zal een aantal veranderingen op ons park teweeg brengen. Er gaat bij de ingang van het park een peukenzuil geplaatst worden. Hier mag gerookt worden. De exacte locatie van de peukenzuil is nog niet zeker, aangezien er nog een nieuw hek komt en de ingang mogelijker wijs nog gewijzigd gaat worden. Hierover later meer nieuws.
De asbakken zullen verdwijnen en er zal door middel van posters en spandoeken duidelijk aangeven worden dat atv de Hertenkamp een rookvrij sportpark zodat het ook voor bezoekers duidelijk zal zijn dat er niet gerookt mag worden.

Vanzelfsprekend hebben we geen toezienders op dit nieuwe rookbeleid aangezien we ervan uitgaan dat we allemaal onze eigen verantwoordelijkheid hierin nemen en het goede voorbeeld geven. Bijvoorbaat dank aan alle leden voor jullie medewerking, het toezien en op het naleven van het nieuwe rookbeleid.

Op weg naar een rookvrije generatie.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0592-314520

ATV de Hertenkamp

Hertenkamp 9
9401 HL Assen
Nederland