Park en clubhuis

Aan de rand van het Asserbos ligt het fraaie tennispark van ATV de Hertenkamp. Het park beschikt over 10 tennisbanen, een modern clubhuis en een prachtig terras. Door de 4 kunstgravelbanen kan er ook buiten het seizoen en in minder mooi weer gespeeld worden. Daardoor is er veel speelplezier te beleven voor zowel recreanten als competitiespelers. Op dit moment telt de vereniging ongeveer 500 leden.

Het tennispark van onze vereniging bestaat al meer dan 125 jaar. De eerste tennisbaan (een betonbaan), in 1892 in gebruik genomen, was gesitueerd achter het huidige restaurant De Hertenkamp.

In 1959 werd een gerenoveerd park met acht banen en een theehuis in gebruik genomen en kwam de exploitatie in handen van de gemeente. Tien jaar later werd het park uitgebreid tot de huidige tien verlichte banen (vanaf 2008 met 6 gravel- en 4 ProVisionbanen) en werd het clubhuis vergroot. Tegelijk met de privatisering van de accommodatie, heeft het clubhuis, door sommigen ook wel 'paviljoen' genoemd, na een grondige verbouwing in 1994-1995 zijn huidige vorm en uiterlijk gekregen.

clubgebouw

Met de situering in het Asser Bos is door architect Wim Germain goed rekening gehouden. Het interieur heeft een moderne uitstraling met daarin elementen uit de tennishistorie. De Asser kunstenaar Frans Jansen tekende voor het ontwerp en de kleurstelling.
Eind jaren negentig had de laatste uitbreiding in banen plaats: de aanleg van een mini tennisbaan van French Court. Tenslotte zijn in 2002 de kleedkamers grondig gerenoveerd.

En zo beschikt ATV de Hertenkamp over een unieke locatie in het Asser Bos in het centrum van Assen. Vooral dat laatste en het riante uitzicht dat men vanuit het clubhuis over de banen heeft maakt het tot een unieke locatie die door velen wordt geroemd.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0592-314520

ATV de Hertenkamp

Hertenkamp 9
9401 HL Assen
Nederland