Rolstoeltennis

GEWOON SPORTEN BIJ EEN GEWONE VERENIGING

 

In 2017 heeft ATV de Hertenkamp opnieuw rolstoeltennis in de armen gesloten.

Na de Open Dag op 14 mei 2017 is de Hertenkamp een samenwerking aangegaan met de Esther Vergeer Foundation en zijn we vanuit het bestuur druk bezig rolstoelers in de regio Noord Nederland met elkaar te verbinden.

Gewoon sporten is nog lang niet altijd vanzelfsprekend voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking. Deze kinderen en volwassenen worden door sport niet alleen fysiek en mentaal sterker, maar ook zelfstandiger en zelfredzamer.

Sport geeft ze een kans om mee te doen.

 

De Esther Vergeer Foundation ondersteunt de Hertenkamp met het starten van rolstoeltennis voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Zij ondersteunt de vereniging door te adviseren, begeleiden en rolstoeltennis goed te borgen op de vereniging.

 

Nu is het mogelijk dat we voor jongeren sámen met de Esther Vergeer Foundation ervoor kunnen zorgen dat:

  • ieder kind kan beschikken over een goede sportrolstoel.
  • de vereniging (banen, clubhuis en toiletten) toegankelijk is.
  • de trainers goed opgeleid zijn.
  • er op elk niveau getennist kan worden.

Wij maken het mogelijk dat kinderen met een lichamelijke beperking gewoon kunnen tennissen op een gewone tennisvereniging, de Hertenkamp, net als ieder ander kind.

Mede doordat de Esther Vergeer Foundation sportrolstoelen voor jongeren ter beschikking stelt, is de Hertenkamp er klaar voor is om deze kinderen op een plezierige, veilige manier een plaatsje bij de vereniging te geven.

Daarnaast biedt de Esther Vergeer Foundation zowel de kinderen/ouders als de vereniging de helpende hand. Als ouder hoeft u alleen maar het vervoer te regelen voor uw kind naar de vereniging. De Esther Vergeer Foundation neemt letterlijk en figuurlijk alle drempels weg.

 

Donderdagavond rolstoeltennis: 19.00 – 20.00 uur

 

Wil jij ook kennis maken met rolstoeltennis? Neem dan contact op met Geralda Extra op 06-535 121 19 of mail naar [email protected].

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 592 314 520

ATV de Hertenkamp

Hertenkamp 9
9401 HL Assen