Bespeelbaarheid banen

Bespeelbaarheid van de banen

 

 

Match-Claybanen 1 t/m 6 en de padelbanen

 

In principe kan hier altijd op worden gespeeld maar mocht er zich plasvorming voordoen of als er al plassen liggen, wordt er niet gespeeld. De plassen worden ook niet met de spons bewerkt. De banen zullen snel droog zijn.

Bij sneeuw of ijzel op de banen kan er ook niet gespeeld worden. Dit zal uit zichzelf moeten verdwijnen. Opruimen van sneeuw of ijzel kan namelijk beschadigingen aan de baan veroorzaken.

 

De Provisionbanen 7 t/m 9

Hiervoor geldt hetzelfde als bij de Match-Claybanen.

Ook mag hier niet worden gespeeld bij opdooi. De onderbouw (lava) komt dan iets naar boven, wordt losser en bij het betreden van de baan kunnen er 'putjes' ontstaan die bij het dagelijks onderhoud niet gerepareerd kunnen worden.

De parkcommissie zal de banen sluiten als er niet op gespeeld kan worden en vervolgens weer vrijgeven als de banen weer bespeelbaar zijn. Zie ook het 'schoolbord' bij de trap.

De Provisionbanen zijn al redelijk oud en de waterdoorlatendheid is niet meer zo goed. Zodra er plasvorming ontstaat: stoppen met spelen en wachten tot de banen weer droog zijn. Als je te snel weer gaat spelen veroorzaak je nog meer 'verdichting' van de banen.

Wil je weer spelen wacht dan tot de plassen weg zijn en de banen weer droog zijn.

 

Ps. Het spreekt voor zich dat, als de banen glad zijn, je niet kunt spelen. Veiligheid staat altijd voorop.

Alvast bedankt voor het opvolgen van de regels,
De parkcommissie