Tennis- en padelliefhebbers opgelet!  

Van 1 mei tot 2 oktober organiseren we een spannende laddercompetitie. Het is jouw kans om je vaardigheden te testen, nieuwe tegenstanders te ontmoeten en je positie op de ladder te verbeteren. Doe mee en laat zien wat je in huis hebt!

Hoe werkt het?

1. Meld je aan: Download KNLTB Match app  (Android , Apple). Maak een KNLTB ID aan.  (bij problemen met KNLTB ID bellen 088-1302600)  

2. Kies tussen tennis enkelspel, tennis dubbelspel of padel.  

3. Ladderindeling: We stellen de initiële ladderindeling op basis van de aanmeldingen. Deelnemers worden gerangschikt op basis van hun speelsterkte.  

4. Zodra een nieuwe ronde van de competitie begint, ontvang je een bericht van de app met informatie over je volgende wedstrijd. In het bericht zie je de datum en tijd van de wedstrijd, die automatisch gegenereerd is op basis van het schema van de competitie. Als je echter niet beschikbaar bent op deze datum en tijd, heb je de mogelijkheid om te chatten met je tegenstander om een geschikte datum en tijd te kiezen die voor jullie beiden werkt.  

5. Boek je baan: Elke ronde is het de verantwoordelijkheid van de spelers om hun eigen tennis- of paddelbaan te boeken. Zorg ervoor dat je op tijd reserveert, zodat je je wedstrijden kunt spelen.  

6. Ladderupdate: Na elke ronde wordt de ladder bijgewerkt op basis van de wedstrijduitslagen.  

7. Promotie en degradatie: Als je wint van iemand die hoger staat dan jij, neem je zijn positie in. Als je verliest van iemand die lager staat dan jij, zak je op de ladder.  

Belangrijke informatie:

- Competitieperiode: 1 mei tot 2 oktober

- Elke ronde duurt 2 weken - Spelers moeten zelf tennis- of paddelbanen boeken - Als je meer dan 3 ronden overslaat, word je automatisch teruggetrokken uit de competitie. Je kunt echter op elk moment opnieuw deelnemen aan de competitie.

- Standaard wordt er in de competitie gespeeld voor één uur en worden de games doorgeteld. Echter, als je meer tijd hebt en de baan vrij is, kun je er ook voor kiezen om een volledige wedstrijd van twee gewonnen sets te spelen.  

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via email:  [email protected]  

We kijken ernaar uit je te verwelkomen in de competitie.  

Veel succes en veel plezier!

(open het document hieronder met daarin de aanwijzingen voor het aanmelden bij de nieuwe ladderkompetitie)

manual ladder.docx