Rolstoeltennis voor iedereen

  

     en 

       

ROLSTOELTENNIS : GEWOON SPORTEN BIJ EEN GEWONE VERENIGING  

In 2017 heeft ATV de Hertenkamp opnieuw rolstoeltennis in de armen gesloten.   Na de open dag op 14 mei 2017 is de Hertenkamp een samenwerking aangegaan met de Esther Vergeer Foundation, en zijn we vanuit het bestuur druk bezig rolstoelers in de regio Noord Nederland met elkaar te verbinden.  

Gewoon sporten is nog lang niet altijd zo vanzelfsprekend voor kinderen (en jvolwassenen) met een lichamelijke beperking. Kinderen/ volwassenen met een lichamelijke beperking worden door sport niet alleen fysiek en mentaal zich sterker, maar ook zelfstandiger en zelfredzamer.

Sport geeft ze een kans om mee te doen.  

De Esther Vergeer Foundation ondersteunt de Hertenkamp met het starten van rolstoeltennis voor sporters met een lichamelijke beperking. Zij ondersteunt de vereniging door;   Te adviseren, begeleiden en rolstoeltennis goed te borgen op de vereniging.  

Daardoor is het mogelijk dat we samen met de Esther Vergeer Foundation ervoor kunnen zorgen dat ieder kind/ jong volwassenen t/m 21 jaar  kan beschikken over een goede sportrolstoel. De vereniging toegankelijk is, banen, clubhuis en toiletten. De trainers goed opgeleid zijn. En er op elk niveau getennist kan worden.  

Wij maken het mogelijk dat kinderen/jong volwassenen t/m/ 21 jaar met een lichamelijke beperking gewoon kunnen tennissen, bij een gewone tennisvereniging, ATV de Hertenkamp, net als ieder ander kind of volwassene.   

Mede doordat de Esther Vergeer Foundation sportrolstoelen  ter beschikking stelt, is ATV de Hertenkamp er klaar voor om deze spelers op een plezierige, veilige manier een plaatsje bij de vereniging te geven.  

Daarnaast biedt de Esther Vergeer Foundation zowel de kinderen/ouders als de vereniging de helpende hand. Als ouder hoeft u voor uw kind alleen maar het vervoer te regelen naar de vereniging.

De Esther Vergeer Foundation neemt letterlijk en figuurlijk alle drempels weg.  

Donderdagavond rolstoeltennis : 19.00 – 20.00 uur.

Wil jij ook kennis maken met rolstoeltennis?  Neem dan contact op met        Geralda Extra   mob. 06 535 121 19  of mail naar; [email protected]