G-tennis bij ons

 

G-tennis bij ATV de Hertenkamp

De regelmatige bezoeker van ons park kent ze wel. De groep G-tennissers die al jarenlang onder leiding van clubtrainer Jack Liewes met enorm veel enthousiasme en plezier hun balletje slaan.

Vanaf 2009 gestaag gegroeid naar 16 deelnemers. Van tieners tot 50-plussers, wonend in of nabij Assen, met een grote diversiteit aan beperkingen.

Jack geeft hen les/training op de woensdagavonden (19:45-20:30 uur), met ondersteuning door vrijwilligers. Het gemiddelde spelpeil is in de loop van de jaren aanmerkelijk gestegen. Regelmatig zien we een forse forehand, een fluwelen backhand-slice, en die perfecte volley.

Van de deelnemers ‘van het eerste uur’ zijn Eline Grit, Ramon Schreuder (die zich in de loop der jaren heeft opgewerkt tot de ‘primus inter pares’), en Roland Garrelds nog steeds actief. En bij de vrijwilligers geldt dat voor Bonnie Carabain.

Ieder G-tennisser heeft zijn/haar eigen niveau, met specifieke kenmerken. Zo wordt bijvoorbeeld de hardste bal steevast geslagen door Richard, heeft Henriëtte de mooiste backhand dropshot, slaat Steffen de meeste home-runs en heeft Wim het rally-record van 86 slagen.

Onze G-tennissers behoren tot de ruim 500 in Nederland, aangesloten bij zo’n 75 tennisverenigingen. Tot 2017 was ATV de Hertenkamp de enige tennisvereniging in Drenthe met aanbod van G-tennis.

Om de continuïteit van het G-tennis te verzekeren wordt getracht enkele kosten middels donaties te financieren. De Stichting Deerhunters levert traditiegetrouw jaarlijks extra benodigde speciale (zachtere) ballen, en verleent verder steun bij o.a. de organisatie van extra activiteiten.

Het G-tennis bij de Hertenkamp is geëvolueerd tot een begrip. Het wordt eigenlijk als iets vanzelfsprekends gezien, en is daardoor een onmiskenbaar onderdeel van de vereniging geworden.

Elke keer weer wordt gespeeld in een gezellige, plezierige en ontspannen sfeer.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jack Liewes (06-48461256).

G-tennis bij ATV de Hertenkamp wordt in 2018 mede mogelijk gemaakt door donaties van o.a.:

Tennisschool Jack Liewes Stichting Deerhunters

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0592-314520

ATV de Hertenkamp

Hertenkamp 9
9401 HL Assen
Nederland